verkavelingsvergunning Projectzone Zuid - Oost Centrum

Op 27 februari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Op de agenda van de gemeenteraad van Hoogstraten van 27 februari 2017staat als eerste punt “verzoek van burgers inzake de aanvraag tot verkavelingsvergunning Projectzone Zuid - Oost Centrum”. De inwoners van de verschillende straten rond deze verkaveling zijn uitermate bezorgd omtrent de mobiliteit in dit gebied na de verwezelijking van deze verkaveling. Zij hebben uitdrukkelijk aangegeven niets tegen de verkaveling op zich te hebben maar willen wel een degelijke ontsluiting. Zij willen eerst een door de projectontwikkelaar beloofde ontsluiting via de Lodewijck de Konincklaan en pas nadien de verkaveling.

Ik probeerde mijn oor in dit verband te luisteren te leggen bij de 4 schepenen van N-VA in Hoogstraten maar zij waren niet bereid om enig commentaar te geven daar zij het lopende dossier niet in gedrang willen brengen. Contact met de voorzitter van N-VA Hoogstraten, Dominique Van Oerle , leverde wel meer duidelijkheid op en hij zei dat dit een belangrijk dossier was voor N-VA Hoogstraten en vooral voor de inwoners van de wijken rondom deze verkaveling. Het bestuur van N-VA Hoogstraten zal na de laatste vergadering van zaterdagvoormiddag er bij de leden van het CBS op aandringen om de volgende stellingen in verband met deze verkaveling te willen innemen

- De verkaveling kan slechts tot stand komen na dat de realisatie van de ontsluiting naar de Lodewijck de Konincklaan is gerealiseerd. De aan-en afvoer van de materialen voor de aanleg van de wegen dient eveneens te gebeuren via de Lodewijck de Konincklaan en bij nader inziens zijn daar twee mogelijkheden. Zodoende mogen de inwoners van de H.Bloedstraat, deRemi Lens- en Rombaut Keldermansstraat geen hinder ondervinden van deze aanleg.

- N-VA Hoogstraten wilt een maximale invulling van de gronden van het voorziene RUP en zodoende dienen de gronden die geen eigendom zijn van de huidige ontwikkelaar de mogelijkheid te hebben om te ontsluiten via de aan te leggen wegen in dit RUP gebied.

Indien de schepenen van N-VA deze stellingname kunnen uitdragen in het College van Burgemeester en Schepenen dan kan dit mogelijk tot een doorbraak leiden in dit dossier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is