Zorg voor onze senioren – N-VA+ zet zich in voor hen die altijd voor ons gezorgd hebben

Op 12 september 2024

Onze ouderen hebben altijd zorg gedragen voor ons en nu is het onze beurt.

Bij N-VA+ Hoogstraten staan we voor een samenleving waarin iedereen de zorg krijgt die hij of zij verdient. Onze senioren, die altijd zorg hebben gedragen voor ons, verdienen het om in hun latere jaren de best mogelijke zorg en ondersteuning te ontvangen. Het is nu onze beurt om er voor hen te zijn. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om het leven voor onze ouderen aangenamer en veiliger te maken, en we willen deze inspanningen voortzetten en verder uitbreiden.

 

Onze realisaties tot nu toe

 

    1.    36 Extra serviceflats en een nierdialysecentrum

Met het Gastenhuys hebben we 36 extra serviceflats gerealiseerd om senioren een veilige, comfortabele woonplek te bieden. Daarnaast hebben we, in samenwerking met AZ Turnhout, een nierdialysecentrum opgezet, zodat noodzakelijke zorg dichterbij huis beschikbaar is. We hebben ook actie ondernomen om de dienstverlening te verbeteren, zoals het voorzien van geldautomaten nadat deze in Hoogstraten begonnen te verdwijnen.

    2.    Thuis blijven wonen in eigen dorp

We geloven dat senioren de kans moeten krijgen om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Daarom hebben we onze dienstverlening de afgelopen jaren flink uitgebreid. In Meersel-Dreef hebben we bijvoorbeeld vijf bejaardenwoningen gebouwd en we voorzien kwalitatieve dagopvang, waar ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben in een veilige en sociale omgeving.

    3.    Maaltijden en dagopvang voor een betere levenskwaliteit

Onze dienstencentra bieden meer dan alleen zorg. Voor een kleine prijs kunnen senioren genieten van een lekkere maaltijd in gezelschap van anderen. Dit draagt bij aan het welzijn van onze ouderen en helpt om eenzaamheid te bestrijden. We organiseren ook Lichtpunt, een initiatief waar alleenstaande 70-plussers samen lunchen en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten in de lokale dienstencentra.

    4.    Vereenzaming tegengaan en woningaanpassingen ondersteunen

Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen. Daarom willen we een meldpunt vereenzaming oprichten, zodat we snel kunnen ingrijpen waar dat nodig is. Daarnaast willen we woningaanpassingen voor ouderen subsidiëren via het gemeentelijk Woningfonds, zodat senioren langer veilig thuis kunnen blijven wonen.

 

Toekomstige plannen

 

    1.    Mantelzorg stimuleren

Mantelzorgers zijn de ruggengraat van onze samenleving en we willen hen blijven ondersteunen. Daarom willen we mantelzorg behouden en verder stimuleren, zodat zij hun onmisbare rol kunnen blijven vervullen.

    2.    Respijtzorg in de deeldorpen

In de deeldorpen Meer, Meerle en Meersel-Dreef willen we respijtzorg uitrollen, zodat mantelzorgers af en toe even op adem kunnen komen en hun naasten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

    3.    Verder bouwen aan residentiële ouderenzorg

We blijven ons inzetten voor residentiële ouderenzorg. Projecten zoals Stedeakkers en het Gastenhuys zijn voorbeelden van onze inzet voor kwalitatieve zorgvoorzieningen in Hoogstraten. Ook in deeldorpen blijven we verder werken aan nieuwe bejaardenwoningen en andere zorginitiatieven.

 

Met onze hele ploeg zorgen we voor een warme toekomst.

 

Bij N-VA+ willen we blijven werken aan een samenleving waar ouderen zich gehoord, gezien en ondersteund voelen. Van woningaanpassingen tot mantelzorg, van gezellige dagopvang tot respijtzorg: we zetten ons in voor een breed scala aan initiatieven die de levenskwaliteit van onze senioren verbeteren. Samen maken we het verschil en bouwen we aan een toekomst waarin zorg voor ouderen centraal staat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is