Veilig naar school: start van het nieuwe schooljaar in groot Hoogstraten

Op 2 september 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Onderwijs, Veiligheid

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat brengt altijd een mix van spanning en enthousiasme met zich mee—voor zowel kinderen als ouders. Bij N-VA+ Hoogstraten begrijpen we hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat de route naar school veilig en vlot verloopt. We zijn immes allemaal kind geweest en velen van ons zijn vandaag mama, papa, opa, oma ... Daarom hebben we de afgelopen jaren hard meegewerkt om de schoolomgevingen in Meer, Minderhout, Meersel-Dreef, Wortel en Hoogstraten veiliger en kindvriendelijker te maken.

 

Wat hebben we gerealiseerd?
In samenwerking met en vanuit het stadsbestuur hebben we verschillende verbeteringen doorgevoerd:

 

    •    Nieuwe schoolstraten: we hebben schoolstraten ingevoerd rondom verschillende scholen in Hoogstraten, zoals de Schoolstraat Spijker, Wortel (beide sites: Dorp en Rooland), Meersel-Dreef, Minderhout, en Meer. Deze zones zorgen ervoor dat de straten rondom de scholen tijdens de drukke momenten verkeersvrij zijn, waardoor kinderen veilig kunnen arriveren en vertrekken.

    •    Veiligere oversteekplaatsen: een nieuwe oversteekplaats aan de Gelmelstraat bij VTI/Den Dijk zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen oversteken, zonder zich zorgen te maken over het drukke verkeer.

 

Daarnaast blijven we werken aan het “Trage Wegen-plan”, dat zich richt op het verbeteren van voet- en fietspaden in de gemeente. Dit maakt het niet alleen makkelijker, maar ook veiliger voor kinderen om te voet of met de fiets naar school te gaan.

 

Samen voor een veilig schooljaar
Deze aanpassingen zijn slechts het begin. We blijven ons inzetten om de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente te verbeteren. Samen met u zorgen we ervoor dat onze kinderen een veilige en zorgeloze start van het schooljaar hebben.

 

Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten—samen maken we Hoogstraten veiliger en kindvriendelijker!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is